Onze Duurzame Helden

17 sep 2019
Oudenburg doet mee met de tweede editie van de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september. Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een lange termijnagenda met 17 doelstellingen voor een duurzame wereld tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd. Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Oudenburg die verjaardag een hele week lang. We hangen de SDG-vlag uit en zetten onze eigen Duurzame Helden in de kijker. Deze helden zijn Oudenburgse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen. 
 
Voor Oudenburg werden de volgende lokale helden voorgedragen: De lage drempel-Kerit, de Fietsbieb, De Katrol, Rode Kruis Oudenburg-Jabbeke, Natuurpunt Oudenburg-Gistel, Mooimaker Emile Vanhaverbeke, Ijstijd, Slagerij Jeroen & Anneleen en firma Verhelst. Zij zorgen samen voor de realisatie van 21 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen in Oudenburg en daar zijn we oprecht trots op.

Ontmoet onze Duurzame Helden op www.duurzamegemeente.be of op onze Facebookpagina en ontdek hoe je ook zelf kan bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's).

De duurzame ontwikkelingsdoelstellingen zijn: (1) geen armoede; (2) geen honger; (3) goede gezondheid en welzijn; (4) kwaliteitsonderwijs; (5) gendergelijkheid; (6) schoon water en sanitair; (7) betaalbare, duurzame energie; (8) eerlijk werk en economische groei; (9) industriële innovatie en infrastructuur; (10) ongelijkheid verminderen; (11) duurzame steden en gemeenschappen; (12) verantwoorde consumptie en productie; (13) klimaatactie; (14) leven in het water; (15) leven op het land; (16) vrede, veiligheid en sterke publieke diensten; en (17) partnerschappen om doelstellingen te bereiken.
Duurzame Helden