Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan: openbaar onderzoek

1 sep 2023
  Facebook  Twitter  Email  Print
De vervoerregio Oostende heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, en dat voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Het Ontwerp plan-MER beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan. Iedereen kan deze documenten inkijken en opmerkingen meegeven.
 
Het Regionaal Mobiliteitsplan kadert binnen basisbereikbaarheid, de Vlaamse visie op mobiliteit. Met basisbereikbaarheid zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoermiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de driehonderd Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.
 
De vervoerregio Oostende is samengesteld uit deze 9 gemeenten: Bredene, De Haan, Gistel, Ichtegem, Koksijde, Middelkerke, Nieuwpoort, Oostende en Oudenburg.

Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt van 4 september tot en met 2 november 2023 kan je het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het Ontwerp plan-MER voor de vervoerregio Oostende inkijken:


Opmerkingen kan je uiterlijk tegen 2 november 2023 bezorgen:

  • via mail aan de vervoerregio Oostende op het mailadres vervoerregio.oostende@vlaanderen.be;
  • bij de dienst Omgeving, Weststraat 33, na telefonische afspraak op het nummer 059-56 84 53.