Online tool voor inname openbaar domein en evenementen

1 dec 2021
De stad Oudenburg werkt verder aan de vereenvoudiging en digitalisering van haar dienstverlening. Sinds 1 december 2021 is het mogelijk om een inname van het openbaar domein (straten, pleinen, voetpaden, parkeerplaatsen) naar aanleiding van werken, bij een verhuis of andere activiteiten, aan te vragen via een eenvoudig en toegankelijk online systeem. Wil je een evenement organiseren op het openbaar domein? Ook dat kan je vanaf nu digitaal aanvragen!

Het Thuisloket wordt dus verder uitgebreid dankzij de toepassing EagleBe van Merkator: een slim vergunningsplatform voor containers, wegenwerken, terrassen, wielerwedstrijden en allerhande evenementen. Alles wordt vanaf nu gecentraliseerd waardoor aanvragen veel vlotter en efficiënter verwerkt kunnen worden. Ga naar ons Thuisloket en ontdek de mogelijkheden.

Inname openbaar domein

Als je het openbaar domein wil innemen (bijvoorbeeld om werken uit te voeren) moet je een vergunning aanvragen. Hiervoor moet je een aanvraagformulier invullen en richten aan het college van burgemeester en schepenen. Dit kan nu dus eenvoudig en vlot van bij jou thuis. De vergunning zelf kan je binnen de kortste keren in je mailbox terugvinden!

Evenementen

Wie een evenement organiseert op het Oudenburgs openbaar domein moet daarvoor toelating hebben. De aanvraag hiervoor moet gericht worden aan het college van burgemeester en schepenen. Daarnaast moet voor alle manifestaties (behalve voor wielerwedstrijden) een manifestatiefiche ingevuld worden. Ook dit verloopt volledig digitaal.

Let wel: doe je aanvraag tijdig!

Het blijft wel belangrijk om de aanvragen tijdig in te dienen. Zo moet een inname van het openbaar domein voor het uitvoeren van werken uiterlijk 7 dagen op voorhand aangevraagd worden. Ook de organisatie van een evenement dient ruim op tijd (minstens een maand op voorhand) te worden aangevraagd. Vaak moet er immers nog bij andere diensten advies worden ingewonnen.

We zijn ervan overtuigd dat dit nieuwe systeem een tijdsbesparing voor zowel onze medewerkers als onze inwoners zal opleveren. Inwoners die digitaal niet zo goed uit te voeten kunnen, mogen ons steeds telefonisch contacteren of langskomen bij de dienst vergunningen zodat we de aanvraag samen kunnen uitvoeren.

Vragen?

Voor verdere vragen kan je steeds terecht bij de dienst vergunningen, De Groote Poorte, Weststraat 31-33, 8460 Oudenburg, via vergunningen@oudenburg.be of telefonisch op het nummer 059-56 84 57.