Nieuw wegdek kleine Plassendalebrug

5 sep 2019
Als het weer het toelaat, wordt volgende woensdag 11 september het wegdek van de kleine Plassendalebrug in Oudenburg vernieuwd door De Vlaamse Waterweg nv. Fietsers en voetgangers kunnen steeds door, gemotoriseerd verkeer zal moeten omrijden via Zandvoorde (Zandvoordsestraat en Stationsstraat). De omleiding zal aangegeven staan. Het goede nieuws is dat de aannemer slechts één dag nodig zal hebben om de nieuwe laag in kunsthars te leggen. De brug zal vanaf 8.30 uur tot de vooravond gesloten zijn.

Omdat er werd vaststeld dat een groot deel van het te vernieuwen wegdek nog in goede staat is, werd beslist om alleen de beschadigde stukken aan te pakken. Een klus die in één dag te klaren is. Ook voor de scheepvaart zal er slechts één dag beperkte hinder zijn. De brugbedieners kunnen de brug openen, maar moeten dan eerst afstemmen met de aannemer. Er zal maximum 30 minuten oponthoud zijn.

De kleine Plassendalebrug is de laatste in een reeks van vijf regionale bruggen die een nieuw wegdek krijgen. Eerder kwamen de Katelijnepoort-, Steenbrugge- en Warandebrug in Brugge en de Slijpebrug in Middelkerke al aan de beurt.
 
Werken kleine Plassendalebrug