Nationale test BE-Alert

2 okt 2019
Op donderdag 3 oktober 2019 houden verschillende steden en gemeenten in België een BE-Alert test. Ook Oudenburg doet mee. Inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via e-mail een testbericht ontvangen.

Door BE-Alert te testen kunnen we de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie. Deze test is tevens de ideale gelegenheid voor inwoners die nog niet zijn ingeschreven om dit nu te doen. Motiveer dus zeker ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be/nl.

Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Iedereen meteen verwittigd!
Motiveer vrienden en familie om zich in te schrijven. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be/nl. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Je kan meerdere adressen, mailadressen en telefoonnummers ingeven. Op die manier kan je op elk moment verwittigd worden, waar je je ook bevindt. Je kan ook het adres van je ouders of de school van je kinderen vermelden. Inschrijven is volledig gratis. Je kan steeds jouw gegevens aanpassen en/of aanvullen met bijvoorbeeld nieuwe adressen.

Wie geen computer heeft of wie problemen ondervindt bij het online registreren, kan steeds terecht bij de dienst noodplanning op het stadhuis.