Naar de markt met de bus

22 dec 2021
Vanaf januari 2022 kan je op woensdag gratis met de bus naar de wekelijkse markt. Om de markt in onze stad extra leven in te blazen, lanceren we de marktbus als proefproject. Wekelijks zal een busje doorheen onze stad rijden om inwoners gratis op te pikken en hen een toffe marktdag aan te bieden.

Vanaf woensdag 5 januari 2022 zal de marktbus inwoners wekelijks ophalen in alle deelgemeenten om gratis van en naar de markt te brengen. 

Met het proefproject Marktbus zetten we in op verschillende doelstellingen uit ons meerjarenplan: het sociaal isolement doorbreken, deelgemeenten volop betrekken, inzetten op sterke mobiliteit en een aantrekkelijke markt creëren.
 
Er wordt door vrijwilligers gebruik gemaakt van het busje van WZC Riethove. Daarin zijn 9 plaatsen beschikbaar en kan er eventueel ook iemand met een rolwagen vervoerd worden. De bus heeft verschillende stopplaatsen: ‘Ettelgem Markt’, ‘Roksem Hoge Dijken’, ‘Roksem Dorp’, ‘Westkerke Kerk’, ‘Westkerke Gemeentehuis’ en ‘Oudenburg Markt’. De bus vertrekt wekelijks op woensdag om 13.30 uur aan de markt en rijdt eenmaal per uur deze route. We zijn ervan overtuigd dat we op deze manier nog meer inwoners een toffe marktdag kunnen aanbieden.

De laatste bus vertrekt om 18.30 uur aan de markt, voldoende tijd dus om nog gezellig wat na te praten in één van de zaken in het centrum van Oudenburg alvorens naar huis terug te keren. De haltes zullen duidelijk aangeduid worden met een specifiek logo.

Voor vragen en een gedetailleerd rittenoverzicht kan je terecht aan het onthaal van LDC Biezenbilk, telefonisch op het nummer 059-40 19 95 of via biezenbilk@ocmw-oudenburg.be.
 
Marktbus