Mondmaskers verplicht in openbare gebouwen

20 jul 2020
Alle bezoekers van openbare gebouwen moeten vanaf woensdag 22 juli 2020 een mondmasker dragen. Door het stijgende aantal coronabesmettingen dient de stad opnieuw passende maatregelen te nemen. Ook het stadspersoneel wordt gevraagd om een mondmasker op te zetten bij verplaatsingen op kantoor.

Sinds enkele weken stijgen de cijfers van de coronabesmettingen opnieuw, de afgelopen dagen zijn deze cijfers zelfs drastisch gestegen tot het niveau van begin maart, vlak voor het land in lockdown ging. In Oudenburg zijn er momenteel nog geen nieuwe besmettingen vastgesteld, maar waakzaamheid is geboden.

Als we de adviezen van de virologen opvolgen kunnen we een nieuwe lockdown voorkomen, maar daarvoor moet iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid nemen. De stad beslist om mondmaskers te verplichten in alle publieke gebouwen. Dit zijn zowel de gebouwen van de stad zoals het stadhuis, bibliotheek, RAM, WZC, LDC, … alsook gebouwen met een publiek karakter zoals kerken. We hebben het coronavirus voorlopig nog niet onder controle. We kunnen allen samen levens redden door voorzichtig te blijven. Het dragen van een mondmasker beschermt jou en anderen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Met WZC Riethove geven we gehoor aan de oproep van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid om in verhoogde waakzaamheid te treden. Dat betekent dat we alle personeelsleden en bezoekers vragen de maatregelen extra nauwgezet toe te passen. Ook blijven we alert voor eventuele signalen van besmettingen. Tot op heden is er nog geen enkele besmetting in het woonzorgcentrum vastgelegd, ook in deze fase willen we alles op alles zetten om dit zo te houden.