Infomarkt nieuwe windturbines in Gistel, Oudenburg en Jabbeke

7 mrt 2019
Aspiravi en Storm, twee Belgische projectontwikkelaars in hernieuwbare energie, onderzoeken de mogelijkheid om samen negen windturbines (Windpark Riethof), langsheen de verkeerswisselaar van de E40 en de A10 in Jabbeke en Oudenburg, en zes windturbines (Windpark Moerdijk), langsheen de E40 in Oudenburg en Gistel, te realiseren. Het windproject zit nog volop in studiefase. Eens beide windparken operationeel zijn, zal genoeg groene stroom geproduceerd worden om te voorzien in het jaarlijks verbruik van meer dan 51.250 gezinnen. Om de plannen verder toe te lichten wordt op donderdag 14 maart 2019 een infomarkt georganiseerd. Van 16.30 tot 19.30 uur kan je in cultuurcomplex ipso facto (Marktstraat 25) terecht met al je vragen. Vertegenwoordigers van Storm en Aspiravi zullen alle aanwezigen te woord staan.

Storm is een Belgische windparkontwikkelaar gespecialiseerd in de realisatie van windturbineparken. Storm heeft 15 operationele windparken in uitbating, goed voor een geïnstalleerd vermogen van 83 MW. Aspiravi ontwikkelt, investeert in, realiseert en exploiteert sinds 2002 projecten voor de productie van groene energie. Vandaag is de Aspiravi-groep betrokken bij het beheer van 313 windturbines met een geïnstalleerd vermogen van 1.030 MW. 
 
Alle omwonenden van het windpark zullen bovendien de mogelijkheid hebben om in het windpark te participeren via de coöperatieve vennootschappen van Storm of Aspiravi. Op de infomarkt krijg je hierover meer informatie.