Maak je knuffels de moeite waard!

22 dec 2020
De kerstvakantie is begonnen, maar helaas neemt het virus geen vakantie. Ook niet tijdens de feestdagen. Het is meer dan ooit nodig de maatregelen vol te houden om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Daarom lanceren we, samen met verschillende andere Vlaamse gemeenten, een knuffelcampagne. We moeten onze knuffels, tijdens de schaarse momenten waarop we elkaar wel kunnen vastpakken, 100% de moeite waard maken.

Houd vol

COVID-19 blijft inwerken op ons persoonlijk en sociaal leven. De verwachting is dat dit nog een tijd zal aanhouden, ook al worden vaccins in het vooruitzicht gesteld. De winterse periode die voor de deur staat, met donkere dagen en feestdagen in het verschiet, maakt het er niet eenvoudiger op. Het komt er dus op aan vol te houden.
 
Geniet van de eindejaarsperiode, maar houd het veilig! Help de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan door je te blijven houden aan de 6 gouden regels.
 
  • Was of ontsmet regelmatig je handen, hoest of nies in je elleboog en gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje. Gooi het onmiddellijk weg in de vuilnisbak na gebruik.
  • Houd steeds 1,5 meter afstand van andere personen. Kan je de afstand niet bewaren? Maak dan de reflex en zet je mondmasker op! Meer informatie over hoe je correct je mondmasker draagt, wast, op- en afzet vind je op www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker.
  • Beperk je nauwe contacten. Nauwe contacten zijn mensen die je een knuffel of kus geeft en waarbij je de sociale afstand dus niet hoeft te respecteren. Houd je aan de regel: 1 knuffelcontact per persoon (alleenstaanden mogen 2 knuffelcontacten hebben).
  • Doe je activiteiten liefst buiten of in een goed geventileerde ruimte. Je mag maximaal samenkomen met 4 personen buiten.
  • Let extra goed op bij kwetsbare mensen. Denk maar aan 65-plussers, ernstig zieke mensen of mensen met een onderliggende aandoening. Draag zeker je mondmasker en hou voldoende afstand van elkaar.
  • Ook tijdens de kerstperiode blijven de sociale contactregels gelden. Elk huishouden mag slechts 1 knuffelcontact thuis ontvangen. Alleenstaanden mogen enkel op Kerstavond of Kerstdag een uitzondering maken en hun beide contacten tegelijkertijd ontvangen.
 
De avondklok tussen middernacht en 5 uur ’s morgens blijft van kracht. Er is ook een algemeen verbod op het verkopen en afsteken van vuurwerk.
 

Maak je knuffels, tijdens de schaarse momenten waarop het kan, 100% de moeite waard!

 
Knuffelcampagne