Let’s do it in de vuilbak

11 mrt 2016
Neemt jouw vereniging deel aan de jaarlijkse zwerfvuilactie?
Iedereen heeft een hekel aan zwerfvuil. Op zaterdag 19 maart 2016 organiseert het stadsbestuur van Oudenburg in samenwerking met het provinciebestuur een opruimactie. Het doel is de inwoners van de stad ervan bewust maken dat we afval moeten inzamelen en sorteren, en niet langs de straten moeten deponeren. Hopelijk kan jouw vereniging zich vinden in deze actie en kunnen we samen zorgen voor een propere omgeving. We verzamelen om 13.30 uur in de Arnolduszaal op de site Abdijhoeve. De opruimactie zal duren tot 16 uur en wordt afgesloten met een drankje.

Het stadsbestuur doet dan ook een warme oproep aan de scholen, de jeugdbewegingen, de sportclubs en alle andere verenigingen om mee te helpen tijdens de zwerfvuilactiedag. Ook individuele burgers zijn welkom om een handje te helpen.

Wil je zelf een opruimactie organiseren?
Sinds 2015 is het mogelijk een subsidie te ontvangen voor eigen zwerfvuilacties. Hiervoor dien je tijdig, ten laatste 3 weken voor de actie, een projectvoorstel in bij de dienst milieu. Voor het ontlenen van materiaal voor de opruimactie (handschoenen, prikstokken, vuilzakken) kun je ook bij de dienst milieu terecht. Wel verwachten we dat iedereen die aan de actie deelneemt, een fluovestje aantrekt, want veiligheid staat voorop!

Of zelf een stukje Oudenburg zwerfvuil vrij houden?
Wat je zelf doet, doe je meestal beter. Via de website www.letsdoitindevuilbak.be kunnen jij of je vereniging één of meerdere stukjes grond uitkiezen en aanduiden die jullie net en proper willen houden. Hoe ga je te werk?
  1. Registreer je of meld je aan via de knop 'Aanmelden' rechtsboven.
  2. Ga naar de kaart via de banner 'Kies hier je eigen stuk!' rechtsboven.
  3. Kies een stuk dat je zwerfvuilvrij wil houden door op een zone op de kaart te klikken of door een adres in te voeren boven de kaart. Druk dan op het vergrootglas om het adres op te zoeken op de kaart.
  4. Druk op de knop 'Claim' om je het stuk toe te eigenen.
  5. Indien je opruimmateriaal wenst, klik dan op de knop 'Extra materiaal' in het keuzemenu links.
  6. Deel de campagne met vrienden, familie en buren door op de knop Facebook, Twitter of share te klikken.
Zo zorgen we samen voor een omgeving zonder zwerfvuil!

Voor informatie kun je altijd terecht bij de dienst milieu.

Dienst Milieu
De Groote Poorte
Weststraat 33 - 8460 Oudenburg
T 059-56 84 56
E milieu@oudenburg.be