Leer je buren beter kennen!

14 mei 2019
Tijdens de Burendag zet je een stoel buiten en doe je gezellig een praatje met de buren. Bovendien maak je kans op één van de vier wijnpakketten. De Burendag 2019 vindt plaats op vrijdag 31 mei.
 
Met dit intiatief wil de stad de inwoners van de wijken en buurten dichter bij elkaar brengen. De gezelligste vrijdagavond van het jaar? Die valt dit jaar op vrijdag 31 mei! Dan staat de Oudenburgse Burendag op de agenda. Meedoen is eenvoudig. Zet je stoel op straat en nodig je buren uit om hetzelfde te doen. Met wat drank
en hapjes maak je het feest helemaal af. En voor je het weet, beleef je een onvergetelijke avond. Burendag is het ideale moment om nieuwe mensen uit de buurt te leren kennen, maar ook om bij te praten met buren die je al jaren kent. Want het leven is een pak aangenamer als je een goede band hebt met je buren.

Maar er is meer! De 4 buurten met het meest originele concept krijgen een wijnpakket, aangeboden door het schepencollege, om de Burendag nog gezelliger te maken. Laat jouw concept weten via burgemeester@oudenburg.be en maak kans op een wijnpakket.
 

Straat Préféré met Radio 2

Tijdens het lang weekend van Hemelvaart (30 mei - 2 juni 2019) organiseert Radio 2 bovendien de eerste editie van Straat Préféré, het grootste burenfeest van ‘t land. Onder het motto ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’ roept Radio 2 we alle buren in Vlaanderen op om dat weekend samen te komen. En of dat nu voor een barbecue is, een kubb-tornooi of voor een groots opgezet straatfeest, dat maakt niet uit, zolang het maar onder buren is! Er komen 2 Radio 2 presentatoren uitgestuurd om de buren te vergezellen en live liedjes te draaien op verschillende burenfeesten. Registreer je hier.