LDC Biezenbilk en cafetaria WZC Riethove sluiten de deuren tot 13 april

10 mrt 2020
Coronamaatregelen: Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk en cafetaria WZC Riethove sluiten tijdelijk de deuren tot 13 april

Lokaal Dienstcentrum Biezenbilk en de cafetaria van WZC Riethove in Oudenburg sluiten tijdelijk hun deuren vanaf donderdag 12 maart tot maandag 13 april. Het Oudenburgse stadsbestuur wil onmiddellijk gehoor geven aan de oproep van de Vlaamse overheid om dienstencentra tijdelijk te sluiten. Op deze locaties komen tal van kwetsbare ouderen bij wie een besmetting zeer ernstig kan zijn.

Het lokaal dienstencentrum organiseert veelal activiteiten voor mobiele ouderen (al dan niet met een beginnende zorgbehoefte). Het risico op besmetting met het coronavirus is reëel. De gebruikers zijn vaak kwetsbare ouderen bij wie de gevolgen van een besmetting ernstig kunnen zijn. De situatie in Italië en in China hebben aangetoond dat senioren en personen met een mindere gezondheid extra kwetsbaar zijn voor het virus. 

Alle activiteiten en verhuringen in het Lokaal Dienstencentrum Biezenbilk tussen 12 maart en 13 april worden geannuleerd. Ook de dagelijkse cafetaria in zowel het lokaal dienstencentrum als in woonzorgcentrum Riethove gaan dicht. Hierdoor zullen de meer dan 30-tal personen die er dagelijks hun maaltijd komen nuttigen, tijdens de sluiting niet kunnen komen eten. Voor hen wordt een alternatief geboden, mits een regeling zullen er maaltijden aan huis worden geleverd. Alle gebruikers zullen hierover geïnformeerd worden.

De coördinator van het LDC blijft aanwezig in het dienstencentrum tijdens de kantooruren gedurende de sluitingsperiode, zo blijft de dienstverlening enigszins verzekerd. Wie vragen heeft rond zorg en/of thuiszorg kan bij voorkeur telefonisch of via mail contact opnemen met Britt Verburgh. 

Ook op andere locaties in de stad neemt de stad maatregelen: er worden infoborden geplaatst met te nemen voorzorgsmaatregelen en in alle publieke gebouwen (het stadhuis, De Groote Poorte, kinderopvang De Kikker, Sporthal Ter Beke, het Romeins Archeologisch Museum, ipso facto, de bibliotheek, de sociale dienst en het Huis van het Kind) worden handpompjes met desinfecterende handgels voorzien. 

De situatie zal verder dag per dag door de diensten worden opgevolgd in functie van de berichtgeving van de hogere overheden.

Wie meer info wenst, kan terecht bij coördinator Britt Verburgh op het nummer 059-40 19 95 of via brigitte.verburgh@ocmw-oudenburg.be.