Laptops en tablets gezocht!

20 apr 2020
  Facebook  Twitter  Email  Print
De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat de scholen na de paasvakantie hun deuren nog niet kunnen openen voor hun leerlingen en dat de lessen verder moeten gegeven worden op een digitale wijze. Vanuit de Vlaamse regering worden er laptops en tablets beschikbaar gesteld voor de maatschappelijke kwetsbare gezinnen met kinderen uit het secundair onderwijs. Ook kwetsbare leerlingen uit het basisonderwijs hebben in onze stad laptops en tablets nodig. 
 
We doen een warme oproep om oude laptops of tablets die niet meer in gebruik zijn te schenken aan de lagere schoolkinderen zodat ook zij de nodige kansen kunnen krijgen in het maken van hun schoolwerk en dit van thuis uit.  

Heb je een laptop of tablet die:
  • nog perfect functioneert,
  • niet ouder is dan 5 jaar,
  • draait op het besturingssysteem Windows 8 (of hoger)?

Neem dan contact op met het Huis van het Kind via huisvanhetkind@oudenburg.be. Wij verzamelen al het binnengebracht computermateriaal en alles wordt ontsmet. We vragen om de toestellen bij voorkeur al terug op fabrieksinstellingen te plaatsen Indien dit niet zelf lukt, is dat uiteraard geen probleem. Van hieruit wordt het materiaal verder verdeeld onder de lagere scholen in Oudenburg.