Kunstendag voor kinderen - uitgesteld

8 nov 2021
Dit jaar vieren we Kunstendag voor Kinderen op zondag 21 november 2021. Het wordt een spetterend feest naar aanleiding van 10 jaar Kunstendag voor Kinderen. Noteer de datum alvast in je agenda. Thema dit jaar in Oudenburg zijn Robots.

Programma

In de voormiddag kan je meehelpen aan de grootste robottekening die Oudenburg ooit heeft gekend. Mooss Vzw organiseert een inloop workshop XL- tekening voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Alle kleine en grote kunstenaars helpen mee aan een enorme tekening. Je begint ergens met een kleine tekening, iemand anders knoopt aan met een volgend stukje en stilletjes aan groeit het kunstwerk uit naar een XL-formaat. We inspireren ons op andere tekenkunstenaars. Je mag met verschillende tekenmaterialen experimenteren en je helemaal uitleven in vorm en kleur. Je kiest zelf wanneer en hoe lang je mee komt doen.

Deelnemen is gratis en kan gedurende de volledige voormidddag tussen 10 en 12 uur.

In de namiddag voorziet de dienst cultuur de familievoorstelling Hello Robot! van Studio Gekko. Ben jij ook zo gefascineerd door robots? In deze voorstelling word je meegenomen in een toekomst waar robots naast en met ons zullen leven. Bezorgdrones, gekke machines die kunnen praten, huisrobots die voelen dat we honger hebben en zo veel meer, je kan het zo gek niet bedenken want niks is onmogelijk. Zie je het al gebeuren dat een robot een huis bouwt, je neus komt snuiten of je huiswerk maakt? Schuilt er nergens een gevaar? Hello Robot! steekt de handen uit de mouwen, maar doet ons ook even nadenken.

De voorstelling start om 14.30 uur. Kostprijs bedraagt 10 euro. Reserveren kan via cultuur@oudenburg.be.