Kortparkeren vanaf december 2020

30 nov 2020
Om tegemoet te komen aan de verzuchtingen van de inwoners en handelaars werd beslist om in te zetten op kortparkeren in combinatie met goed onderhouden randparkings. Op de gemeenteraad van 14 oktober 2020 werd de kortparkerenzone in de Hoogstraat en de Marktstraat goedgekeurd. Zo wil de stad de parkeerrotatie verbeteren ter ondersteuning van de lokale handelaars. Begin december start een flyer-en stickeractie in de kortparkerenzone om langparkeerders aan te sporen zich aan het kortparkeren te houden.
 
De Marktstraat, het Marktplein en de Hoogstraat zijn onderdeel van het kloppende hart van onze stad. Er zijn heel wat winkels, een school, een buitenschoolse kinderopvang en tal van horecazaken. Bovendien is het ook de thuis voor meer dan 100 mensen die in het centrum van Oudenburg wonen. Op piekmomenten en tijdens de kantooruren op werkdagen heerst er een parkeerproblematiek in deze straten, waarbij het lastig is om een plek te vinden doordat heel wat auto’s er langdurig geparkeerd staan.
 
Van maandag tot en met zaterdag tussen 9 en 18 uur geldt:
  • max. 30 minuten in de Hoogstraat 
  • max. 3 uur op het Marktplein en in de Marktstraat

Op 1 december 2020 gaat de sensibiliseringsperiode van 3 maanden in. Alvorens over te gaan tot beboeten starten we vanaf 10 december 2020 een flyer- en stickeractie.  Tot eind februari 2021 zullen langparkeerders niet beboet worden maar wel gewaarschuwd worden. Tegen die tijd hopen we dat zowel de inwoners als de winkelbezoekers voldoende kennis gemaakt hebben met onze randparkings. Op de flyers staat een handige kaart met de meer dan 200 parkeerplaatsen in de nabije omgeving van de Hoogstraat, Marktstraat en het Marktplein. Op 1 maart 2021 zal het GAS-reglement gehanteerd worden en riskeren overtreders een geldboete.