Kobe Marleyn is derde kinderburgemeester

17 okt 2023
  Facebook  Twitter  Email  Print
Op vrijdag 13 oktober 2023 vond in Oudenburg de derde verkiezing van de Oudenburgse kindergemeenteraad plaats. Maar liefst 294 kinderen van het 3e tot en met het 6e leerjaar kozen voor hun favorieten tussen de 37 kandidaten. Met 90 stemmen wordt Kobe Marleyn uit het 6e leerjaar van GO! Basisschool Arnoldus Oudenburg de derde kinderburgemeester. Schepenen worden Luca Depuijdt, Sten Serru, Axelle Monbaliu en Elise De Smet. 
 
Kinderburgemeester Kobe Marleyn is 11 jaar en woont in het centrum van Oudenburg. Kobe loopt les in GO! BS Arnoldus Oudenburg, is de zoon van Elien Desanghere en Kenny Marleyn en broer van Lucas. Kobe is zeer sportief en voetbalt bij de U12 van KWS Oudenburg. Daarnaast gaat hij ook naar de Chiro samen met zijn broer. Tijdens de kindergemeenteraadsverkiezingen behaalde hij maar liefst 90 stemmen en mag zich zo de derde kinderburgemeester van de stad noemen.
 

Schepenen en raadsleden

Naast de burgemeester werden ook 4 schepenen en 16 raadsleden verkozen, een weerspiegeling van de gewone gemeenteraad. Hierbij werd gekozen om alle scholen maximaal te laten vertegenwoordigen. 
 
Afgelopen weken werd er weer heel wat campagne gevoerd in de scholen. Dit jaar zal de kindergemeenteraad vooral aan de slag gaan rond het thema ‘Kinderrechten’. Kinderen en jongeren jonger dan 18 hebben dezelfde rechten. Die kinderrechten staan in het Kinderrechtenverdrag. We gaan nadenken over hoe we de kinderrechten in onze stad kunnen in de kijker plaatsen.
 

Eedaflegging

Op woensdag 22 november 2023 zullen de verkozenen – voorafgaandelijk aan de echte gemeenteraad in LDC Biezenbilk – om 18 uur hun eed afleggen. Ook zullen de leden van het schepencollege meter of peter worden van een lid van het college van de kindergemeenteraad. Op die manier willen we hen goed betrekken in ons beleid en hen actief kennis laten maken met de lokale politiek.
 
Het Oudenburgse stadsbestuur wenst de kindergemeenteraad alvast veel succes en is benieuwd naar de verschillende inzichten. Ook kinderen die niet werden verkozen, kunnen hun ideeën alvast steeds via de vertegenwoordigers van hun school meedelen!KGR_overzicht2023_pers.pdf
(37,42 KB)