Jouw gegevens op 'Mijn Burgerprofiel'

26 apr 2021
Vanaf nu vind je op de stedelijke website de tool ‘Mijn Burgerprofiel’ bovenaan elke pagina terug. Dat is een digitaal platform met een persoonlijk overzicht van officiële gegevens en overheidsadministratie van elke burger, zowel op lokaal, Vlaams als Federaal niveau. Sinds kort kan je er ook de status van je coronavaccin raadplegen.

Mijn Burgerprofiel biedt een handig overzicht van alle lopende zaken. Zo kan elke burger de status van lopende dossiers volgen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een toelating of een premie, een studietoelage of bouwaanvraag. Inwoners vinden er ook hun documenten terug die ze via het nieuwe Thuisloket hebben aangevraagd of van andere overheidsdiensten. Dit platform zal op termijn steeds meer gegevens bevatten en verder uitgebreid worden.

Sinds kort is er een luik over de coronavaccinatie op Mijn Burgerprofiel bijgekomen. Daar vind je de status van je eigen vaccin, zonder dat je daarbij hoeft te wachten tot je de uitnodiging per brief ontvangt. Via het profiel wordt de melding over je vaccinatie veel sneller uitgestuurd. Je zal er dus de datum van je vaccinatie terugvinden en je kan de afspraak in één klik bevestigen. Ook wanneer je nog niet aan de beurt bent, vind je deze informatie in Mijn Burgerprofiel terug.
 
Hoe werkt Mijn Burgerprofiel?
Op de stedelijke website vind je op elke pagina rechtsbovenaan de header Mijn Burgerprofiel terug. Je meldt je heel eenvoudig aan door op de link te klikken. Houd je identiteitskaart of Itsme-app bij de hand. Na controle van je identiteitsgegevens kan je jouw burgerprofiel volledig raadplegen.

Je kan gemakkelijk aanvinken dat je een mail wil krijgen bij elk nieuw document, dus ook bij je vaccinatie-uitnodiging. Klik daarvoor op ‘Uw gegevens' in de gele balk bovenaan, en daarna op ‘Voorkeuren beheren’ onder je naam.

In het nieuwe scherm ga je naar ‘Overheidsdocumenten (eBox). Vink daar ‘Ja, ik wil e-mails ontvangen in het kader van Overheidsdocumenten’ aan. Je kan er eender welk e-mailadres opgeven, dat van jezelf of bijvoorbeeld van je kinderen als je zelf geen mailadres hebt. 

Meer informatie

Wil je weten wat Mijn Burgerprofiel voor je kan doen? Dan kan je hier terecht.