Je laten vaccineren? Je hebt volkoren gelijk!

11 mei 2021
De inwoners van Oudenburg, Ichtegem en Gistel kunnen voor hun coronavaccin terecht in vaccinatiecentrum Zomerloos in Gistel. De 3 lokale besturen werken nauw samen om deze organisatie op zich te nemen. Nu pakken de 3 gemeenten uit met een originele broodzakkencampagne. 
 
Broodzakken met sensibiliserende quotes rond de coronavaccinatie moeten de laatste vaccintwijfelaars over de streep trekken én moeten mensen eraan herinneren om nog even de maatregelen vol te houden. Een ludieke campagne met een belangrijke boodschap!

De coronavaccinaties schakelen een versnelling hoger. Momenteel wordt er volop gevaccineerd binnen de 60-plussers en risicopatiënten. De actieve, jonge bevolking mag zich dus stilaan opmaken om de uitnodiging in de bus te ontvangen. Dit is vaak ook de doelgroep die de gevolgen van het virus durft onderschatten en misschien nog twijfelt om zich te laten vaccineren.

Opgelet! Pas wanneer we met voldoende mensen volledig gevaccineerd zijn, kunnen we terugkeren naar het normale leven. Ondertussen vinden onze inwoners hun broden dus in een coronabroodzak terug. Op die manier komt het gespreksonderwerp opnieuw op tafel en kan het mensen op een laagdrempelige manier sensibiliseren.