Inwoners aan zet: Burgerbevraging Masterplan Oudenburg

19 sep 2022
  Facebook  Twitter  Email  Print
Na anderhalf jaar waarin gesnuffeld, geïnformeerd en vooral gestudeerd werd, presenteerde het team van ruimtelijke planners en experts van studiebureau BUUR eind juni hun ontwerp-Masterplan aan de gemeenteraad. Nu zijn jullie, de inwoners van onze stad, aan zet.

De toekomst van het centrum van de stad, ’t Steedje, belangt ons allemaal. Want onder meer alle stadsdiensten zijn er verzameld. Woon je in het centrum of in één van de deelgemeenten, op geregelde tijdstippen moet je ongetwijfeld in ’t Steedje van Oudenburg zijn. Daarom is het belangrijk dat dit Masterplan, dat de komende tientallen jaren vorm zal geven aan onze stad, gedragen wordt door alle inwoners. Alle inwoners krijgen een infobrochure in de brievenbus waarin de 4 stedenbouwkundige ambities en 6 strategische clusters summier worden voorgesteld. Je kan de brochure hieronder ook downloaden.

Wil je alle informatie in detail, consulteer dan het masterplan op www.oudenburg.be/masterplan-oudenburg

Op zaterdag 24 september 2022 tussen 9 en 15 uur worden deze 10 punten aan alle inwoners vanaf 16 jaar voorgelegd in het lokaal dienstencentrum Biezenbilk. Met het resultaat van deze bevraging gaat het stadsbestuur aan de slag om het Masterplan uit te voeren en indien nodig bij te sturen. Jouw mening telt mee!
 

Hoe kan je geldig stemmen?

  • Iedere Oudenburgse inwoner die op 1 september 2022 16 jaar of ouder is, kan stemmen op vertoon van zijn of haaridentiteitskaart.
  • Stemmen per volmacht is niet mogelijk.
  • Bij ieder thema heb je de keuze om JA of NEE aan te vinken als je al dan niet akkoord gaat met de ideeën die hierover zijn verwerkt in het Masterplan.
  • Je stem is geldig als je duidelijk één van de twee bolletjes kleurt.
  • Bij een eventuele correctie dient duidelijk en zonder enige vorm van twijfel de definitieve keuze aangeduid te worden.
  • Kleur je beide bolletjes, geen enkel bolletje of is jouw keuze onvoldoende duidelijk dan is de stem voor deze specifieke vraag ongeldig.


20220924_Infobrochure Masterplan ODB_web.pdf
(1,22 MB)