Infosessies voor ondernemers

30 okt 2019
Online aanwezig zijn is een must om te overleven in dit digitale tijdperk. Om de lokale ondernemers te inspireren en te ondersteunen op vlak van online marketing en e-commerce organiseert het stadsbestuur, met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen, twee infosessies met aansluitend een netwerkmoment. Onder het motto ‘Het internet, ook uw zaak’ leer je hoe je de website hoger in de ranking bij zoekmachines krijgt, hoe je een e-mailcampagne via MailChimp opzet en hoe je sociale media als marketingtool kunt gebruiken. De infosessies zijn gratis en voor iedereen toegankelijk, starten om 19.45 uur en gaan door in cultuurcomplex ipso facto (Marktstraat 24). Serge Vermander van SerVerProductions begeleidt de twee infosessies.

Donderdag 14 november 2019 | Over websites en webshops
In de eerste sessie staan we stil bij de opmaak van een website. Je leert wat je kunt doen om je website hoog in de ranking te krijgen bij een zoekopdracht in Google. De docent geeft je ook mee hoe je je website kunt uitbreiden met een webshop, en wat hier de mogelijkheden zijn.

Donderdag 28 november 2019 | Over e-mailcampagnes en sociale media 
In de tweede sessie leer je hoe je een e-mailcampagne via MailChimp kunt opzetten en hoe je sociale media als marketingtool kunt gebruiken. De focus ligt op nieuwsbrieven en sociale media. 

Inschrijven
Het is perfect mogelijk om één van de twee sessies te volgen. Om alles goed te organiseren vragen we wel om in te schrijven. Dit kan telefonisch op het nummer 059-56 84 29 of via mail naar lokale.economie@oudenburg.be.