Infosessie kringlooptuinieren

26 mei 2019
Jouw tuin, je paradijs! Maar heb je nog wel tijd over om ervan te genieten? Of gaat je tijd vooral op aan karweitjes en tuinklusjes die steeds meer tuinafval opleveren? Het kan ook anders … Denk aan de kringloop en kies voor tuinieren met minder resten én minder werk!
 
In een kringlooptuin hou je rekening met alle afzonderlijke planten, water, bodem, licht en de verbanden die ertussen ontstaan. Bij de term ‘kringlooptuinieren’ denken veel mensen aan een wildernis of woestenij. Niets is minder waar! Een kringlooptuin is een levende tuin die werd opgebouwd met respect voor de natuur en de eigenheid van de streek. De groenresten verwerk je terug in je eigen tuin en zo bespaar je heel wat ritjes naar het recyclagepark. Door zelf te composteren kun je nog meer besparen op je afvalkost en maak je bovendien zelf een nieuw en nuttig product. 

Kom naar de gratis infosessie over kringlooptuinieren op dinsdag 4 juni 2019 om 19.30 uur in de M. Gysselingzaal (Hoogstraat 17). Je leert hoe je compost kan maken van je tuin- en keukenafval. Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je allerlei tuinresten nuttig en ook fraai en creatief in de tuin kan gebruiken.
 
Voor verdere vragen kan er contact opgenomen worden met de milieudienst op het nummer  059-56 84 56 of via milieu@oudenburg.be.