Wachtpost Houtland-Polder

29 mrt 2019
  Facebook  Twitter  Email  Print

Op 29 maart 2019 gaat Wachtpost Houtland-Polder van start. Het doel van de wachtpost is de organisatie van de weekendwachtdienst voor huisartsen in de eerstelijnszone Houtland-Polder. Van vrijdagavond 19 uur tot en met maandagochtend 8 uur kunnen de bewoners van Kortemark, Torhout, Koekelare, Ichtegem, Oudenburg en Gistel er terecht voor niet-planbare medische zorg. De wachtpost is tot stand gekomen naar aanleiding van een intensieve samenwerking tussen ziekenhuis en huisartsen en beantwoordt volledig aan de toekomstvisie inzake niet-planbare zorg.

De wachtpost is in eerste fase gehuisvest in de Sint-Rembertlaan 15 in Torhout en zal in een definitieve fase eind 2019 verhuizen naar de nieuwbouw gelegen aan de andere kant van het ziekenhuis. De bouwwerken zijn gestart op 19 januari 2018.

Door de ligging naast de spoedgevallen en de intensieve samenwerking met AZ Delta campus Rembert Torhout wordt ernaar gestreefd een optimale zorg voor de patiënt te organiseren. Om dit te realiseren zijn er per weekend zeven huisartsen actief op de wachtpost die elkaar afwisselen: overdag is er altijd één zittende en één rijdende arts. ’s Nachts is er één arts van permanentie voor zowel consultaties als huisbezoeken. Voor de wachten tijdens de week blijven de patiënten dan weer een beroep doen op hun eigen huisarts.

Nummer 1733

Om een beroep te doen op de wachtpost zal de patiënt gebruik kunnen maken van het telefoonnummer 1733. Deze dispatchingservice van de overheid zal op basis van de aanmelding de meest geschikte medische interventie laten plaatsvinden: dit kan een bezoek zijn aan de wachtpost of spoedgevallen, een bezoek aan huis of een dringende MUG-interventie. De patiënt kan zich ook rechtstreeks naar de wachtpost begeven. Om de zorg voor iedereen toegankelijk te maken zal het derdebetalersysteem aangewend worden.

Meer informatie vind je op www.wachtposthoutlandpolder.be.