Hoe gezond is het verkeer in jouw straat?

10 mei 2023
  Facebook  Twitter  Email  Print
Met Straatvinken tellen inwoners in heel Vlaanderen het verkeer in hun straat. Met de bevraging straat-O-sfeer vertellen ze over de leefbaarheid in hun straat. De zesde editie vindt plaats op donderdag 25 mei 2023 van 17 tot 18 uur.

Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe gezond het verkeer is in onze straten. Hoe meer mensen dit een uur lang doen, hoe meer info Straatvinken kan verzamelen om de evolutie te bekijken van ons verkeer. Je kan online de resultaten van de tellingen in 2022 zien voor heel Vlaanderen en dus ook voor Oudenburg. 
 
We willen vinger aan de pols houden en roepen op om dit jaar ook een uurtje mee te tellen. Op basis van de resultaten wordt bekeken hoe we de mobiliteit in jouw buurt gezonder kunnen maken en inwoners kunnen stimuleren om vaker met de fiets of te voet te gaan. 
 
Vink op donderdag 25 mei 2023 aan hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Tel één uurtje, van 17 tot 18 uur. Iedereen mag meetellen!

Tijdens het telmoment noteer je gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en voertuigen door je straat passeren. Dat doe je met een digitale tel-tool of een papieren formulier.

Ik tel mee!

Na inschrijving ontvang je een link naar de digitale tel-tool of het papieren formulier.