Herstellingswerken Gistelbrug

27 mrt 2024
UPDATE 11 april 2024
Wegens de hevige wind van afgelopen dagen én een defect trilblok hebben de werken vertraging opgelopen. De wissel tussen fase 1 en fase 2 verschuift hierdoor opnieuw en is nu ten vroegste gepland op maandag 15 april 2024. De Keiweg richting Oudenburg zal dus pas op dinsdag 16 april 2024 kunnen opengesteld worden.
 

In opdracht van De Vlaamse Waterweg starten in april herstellingswerken aan de dukdalven aan de Gistelbrug. Hierdoor zal er een tijdelijke omleiding nodig zijn.

Tijdens de maand april zal er gewerkt worden aan de Gistelbrug op de rand van Oudenburg en Gistel. Het gaat om werken die niet langer kunnen uitgesteld worden omwille van de kwaliteit van de dukvalven die in het water staan. Dat zijn houten constructies die de brug beschermen.

De brug, die ondanks de naam gelegen is op het uiterste randje van het Oudenburgse grondgebied, is een belangrijk knooppunt tussen Gistel en Oostende. 

Om alles vlot en veilig te laten verlopen en daarbij de hinder zo minimaal mogelijk te houden wordt in twee fasen gewerkt.
 
  • Fase 1: Keiweg kant Oudenburg wordt afgesloten voor alle verkeer, van woensdag 3 april tot en met woensdag 10 april 202
    • Er is een omleiding voorzien via de Kapittelstraat en de Zandvoordebrug.
    • Door de hevige wind lopen de werkzaamheden vertraging op. HIerdoor loopt fase 1 nog tot maandag 15 april 2024 (onder voorbehoud van verdere wijzigingen).
 
  • Fase 2: Keiweg kant Snaaskerke wordt afgesloten voor alle verkeer, van donderdag 11 april tot en met vrijdag 19 april
    • Er is een omleiding voorzien via Gistel centrum.
    • Deze werken zullen ten vroegste starten op maandag 15 april 2024.

De rijweg zal volledig afgesloten worden, het vrijliggend fietspad blijft bereikbaar.  
Tijdens iedere fase blijft doorgaand verkeer in beide richtingen over de Gistelbrug steeds mogelijk.