Update werken Westkerksestraat - weg terug toegankelijk

18 nov 2021
  Facebook  Twitter  Email  Print

Update werken Westkerkestraat – weg terug toegankelijk

Sinds maandag 18 oktober 2021 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de fietspaden op de Westkerkestraat en Eernegemstraat (N368) in Eernegem en Oudenburg. De fietspaden worden geasfalteerd en waar nodig wordt ook het wegdek aangepakt.

De eerste fase op de weghelft richting Eernegem is afgerond. Normaal gezien zou AWV deze week de tweede fase van de werken opstarten (richting Westkerke).

AWV heeft ons op de hoogte gebracht dat deze tweede fase van de werken uitgesteld zal worden naar de lente van 2022. Van zodra er een concrete datum is, zal dit opnieuw gecommuniceerd worden.

De Westkerkestraat wordt dus opnieuw toegankelijk in beide richtingen voor al het verkeer.


 

Ook in onze stad staan er werken op de planning. Vanaf maandag 18 oktober 2021 start de heraanleg van de fietspaden en asfaltherstel in de Eernegemsestraat en de Westkerkestraat (vanaf de Bourgognevaart tot huisnummer 216) op grondgebied Eernegem.
 
Alle betrokken inwoners ontvangen van het Agentschap Wegen en Verkeer een bewonersbrief met meer informatie. Je kan deze brief onderaan deze pagina nog eens nalezen.

Timing

De aannemer werkt voor dit project in twee fasen en werkt per kant van de straat. De voorziene einddatum van de werken ligt op 3 december 2021 (afhankelijk van de weersomstandigheden).

Verkeersmaatregelen

Verkeer is enkel mogelijk in beide richtingen van de Ovonde (ter hoogte van de kerk) tot aan de Eernegemsestraat 107.
 
Tijdens deze werken wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd richting Oudenburg. Vanuit het centrum van Eernegem kan je dus richting Westkerke/Oudenburg blijven rijden. Alle handelszaken blijven op die manier ook bereikbaar.

Het lokaal verkeer komende vanuit Westkerke kan Eernegem en Bekegem bereiken via de Zeeweg, het zwaar verkeer moet de omleiding volgen via Gistel – Zedelgemsesteenweg. Het kruispunt met de Bourgognestraat wordt afgesloten. 

Fietsers kunnen tijdens de werken in beide richting blijven passeren, ze worden over één kant van het fietspad gestuurd. Ook voetgangers kunnen langs de werfzone passeren.
 
De bussen van de lijnen 21 en 52 volgen een omleiding. Richting Eernegem worden de haltes 'Westkerke Pardoenstraat', 'Westkerke Eernegemstraat', 'Eernegem Bourgogne', 'Eernegem Brouwerij', 'Eernegem Constantinopel' en 'Eernegem Populierenlaan' niet bediend. De bussen van Eernegem richting Westkerke stoppen aan alle normale haltes. Meer informatie op delijn.be/routeplanner.

Alle info over deze werken vind je op www.wegenenverkeer.be/Oudenburg.
 
Omleidingskaart werken Eernegemsestraat


Bewonersbrief werken Westkerkestraat.pdf
(262,01 KB)