Werken Westkerksestraat vanaf 20 juni

17 jun 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen de fietspaden langs gewestwegen, waarbij het betonnen wegdek wordt vervangen door asfalt. Dat moet het fietscomfort op onze fietspaden verbeteren.

Ook in onze stad werd eind 2021 al een stuk van de fietspaden langs de Westkerkestraat afgewerkt. Vanaf maandag 20 juni 2022 worden deze werken verdergezet vanaf de flitspaal (kant centrum Eernegem) tot aan de Bourgognevaart, dus op grondgebied Eernegem.

Timing

De werken zullen 3 weken in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden. De werken starten op maandag 20 juni 2022 en lopen op vrijdag 8 juli 2022 af.

Verkeersmaatregelen

Gemotoriseerd verkeer

  • Tijdens deze werken wordt er éénrichtingsverkeer ingevoerd richting Oudenburg. Vanuit het centrum van Eernegem kun je dus richting Westkerke/Oudenburg blijven rijden. Alle handelszaken blijven op die manier ook bereikbaar.
  • Het lokaal verkeer komende vanuit Westkerke kan Eernegem en Bekegem bereiken via de Zeeweg, het zwaar verkeer moet de omleiding volgen via Gistel – Zedelgemsesteenweg.
  • Het kruispunt met de Bourgognestraat wordt afgesloten. Wie richting Bekegem moet, volgt de omleiding via Brugsesteenweg naar de Zeeweg.

Fietsers & voetgangers

Fietsers kunnen tijdens de werken in beide richting blijven passeren, ze worden over één kant van het fietspad gestuurd. Ook voetgangers kunnen langs de werfzone passeren.

Openbaar vervoer

De bussen van de lijnen 21 en 52 volgen een omleiding. Richting Eernegem worden de haltes 'Westkerke Pardoenstraat', 'Westkerke Eernegemstraat', 'Eernegem Bourgogne', 'Eernegem Brouwerij', 'Eernegem Constantinopel' en 'Eernegem Populierenlaan' niet bediend. De bussen richting Westkerke stoppen aan alle normale haltes.

Meer informatie op delijn.be/routeplanner.
 

Bereikbaarheid

Alle woningen en handelszaken in de werfzone blijven zoveel mogelijk bereikbaar, maar enkel in de rijrichting van Eernegem naar Westkerke.


INFO