Help ons levend erfgoed in kaart brengen!

28 feb 2021
In het voorjaar van 2021 starten Regionaal Landschap Houtland en de Intergemeentelijke Onroerende Erfgoed Diensten Raakvlak en Polderrand een grootschalig project waarbij bomen en struiken met erfgoedwaarde in 10 gemeenten in kaart worden gebracht. Het betreft markante bomen en struiken die iets kunnen vertellen over de geschiedenis en de oude gebruiken van onze streek.

Voorbeelden in het Houtland zijn vrijheidsbomen, welkomstlindes, hoogstamboomgaarden, kapelbomen, (gevlochten) hagen als erfafsluiting… De inventaris zal de basis vormen voor het gemeentelijk beleid inzake behoud, herstel en beheer van dit levend patrimonium.

Oproep
Om de inventaris tot stand te brengen wordt een beroep gedaan doen op vrijwilligers. Ben je een inwoner van Beernem, Damme, Gistel, Jabbeke, Knokke-Heist, Ichtegem, Oostkamp, Oudenburg, Torhout of Zedelgem en heb je interesse voor erfgoed en natuur, dan kan je helpen!

Er is geen voorkennis vereist. Het Regionaal Landschap Houtland voorziet een online cursus en een buiten workshop (naargelang de coronamaatregelen het toelaten) om je op weg te helpen.

Interesse? Mail naar gilles.paelinck@west-vlaanderen.be of bel naar 0492-43 80 67.