Haal meer uit je dak!

7 feb 2023
  Facebook  Twitter  Email  Print
Met 'UIT JE DAK' kan je als burger op basis van een eenvoudige vragenlijst ontdekken hoe je meer uit je dak kan halen. Laat je daarbij inspireren door buurtbewoners en krijg hulp van het Energiehuis en onze partners.

Door je dak op de kaart te registreren, maak je bovendien kans op leuke prijzen en kan je jouw stad of gemeente helpen om de klimaatdoelstellingen te bereiken!
 

Surf naar www.wvi.be/uit-je-dak-homepage


Wat is 'UIT JE DAK'?

Het is een actie van WVI geïnspireerd door de Klimaattafels, waarin burgers hun inbreng konden geven over hoe hun gemeente de klimaatdoelstelling kan helpen bereiken. Daaruit bleek dat burgers graag zelf aan de slag willen door bij te leren van elkaar, gesteund door extra informatie van de gemeenten. Daar willen we met 'UIT JE DAK' al een eerste antwoord op bieden. We roepen West-Vlamingen op om "meer uit het dak te halen” door hun dak, en eventuele realisaties zoals zonnepanelen, groendaken, …, op onze kaart te registreren. Hoe meer daken we in kaart brengen, hoe meer inzicht jullie verwerven in de klimaatvriendelijkheid van onze gebouwen en de gemeentes.

Heb je een boeiend verhaal te vertellen over je dak? Dan nodigen we je graag uit om dakambassadeur te worden.

Jouw voordelen

Wie de vragenlijst invult, ontvangt een rapport met informatie en tips over het dak en bij uitbreiding, het huis. Je ontdekt hoe je je dak maximaal kan laten renderen. We bezorgen je tips over hoe je je huis duurzaam optimaliseert en welke investeringen nuttig zijn.