Gouden Zaal geopend!

8 okt 2018

Op vrijdag 5 oktober 2018 werd de Gouden Zaal, de nieuwe zaal bij sporthal Ter Beke, officieel geopend. De derde zaal was noodzakelijk aangezien de huidige sporthal met een capaciteitsprobleem te kampen had op weekdagen tussen 17 en 21 uur. Enkele sportclubs dienden zelfs buiten de stad een zaal te huren. Tevens was de sportdienst beperkt in ruimte voor de organisatie van sportkampen en lessenreeksen.

Op 8 november 2017 werd in opdracht van de vzw Sport en Recreatie Oudenburg, en in nauwe samenwerking met de stad Oudenburg, gestart met de bouw van een nieuwe zaal. Deze werd aangebouwd aan de achterzijde van de bestaande sporthal, met een doorsteek door een bestaande kleedkamer. De nieuwe zaal werd uitgerust met een tribune met 110 zitplaatsen en een vlak-elastische sportvloer. Er werden 5 extra kleedkamers voorzien. Daarnaast werden er een aantal energiebesparende maatregelen, zoals een nieuwe stookplaats, stralingspanelen, led-verlichting en een zonneboiler, voorzien. De Gouden Zaal meet 15 op 25 meter, heeft een hoogte van 7 meter en is geschikt voor rope skipping, volleybal, tafeltennis, badminton, karate en omnisport. Twee sportclubs vinden er zelfs hun nieuwe thuisbasis: de ropeskippingclub Skip Oudenburg en de volleybalclub Oudenburg-Gistel.

Sporthal Ter Beke ligt in de Olympische straat. Op de ramen van de nieuwe zaal werd het Olympisch motto ‘citius, altius, fortius’ – in het Nederlands ‘Ter Beke … sneller, hoger, sterker’ – gezet. De Olympische gedachte werd doorgetrokken bij de naamgeving van de verschillende sportzalen. De nieuwe zaal wordt de Gouden Zaal omdat deze over een parel van een sportvloer beschikt. De grote zaal wordt de Zilveren en de kleine zaal wordt de Bronzen Zaal.