Goeste voe te babbelen?

5 jul 2021
  Facebook  Twitter  Email  Print
Ook stad Oudenburg neemt deel aan de tweede actie van Babbelgoeste georganiseerd door de eerstelijnszone Houtland en Polder. Tijdens de zomermaanden gaan in elke gemeente van de eerstelijnszone (Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg en Torhout) vrijwilligers op pad om een babbeltje te slaan en elkaar nieuwe moed te geven na langdurige periodes zonder deugddoende sociale contacten. En we zijn nog op zoek naar vrijwilligers met babbelgoeste.

De eerstelijnszone kreeg de afgelopen maanden verschillende signalen dat nogal wat burgers zich eenzaam voelen. De coronamaatregelen zorgen voor tal van mensen voor sociaal isolement. Na een oproep werd een werkgroep samengesteld bestaande uit lokale besturen, verpleegkundigen, sociale diensten en vrijwilligersorganisaties, om acties uit te werken om dat isolement tegen te gaan. 

Heb jij wat vrije tijd en wil je die nuttig besteden? Ben je iemand met een warm hart die graag een handje toesteekt? Heb je goeste voe te babbelen en ben je bereid om tijdens de zomermaanden één of meerdere (halve) dagen per maand vrij te maken? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Neem vrijblijvend contact opnemen met de medewerkers van LDC Biezenbilk via biezenbilk@ocmw-oudenburg.be, op het nummer 059- 40 19 95 of vul het formulier in op https://forms.gle/1Q87wQLrqxgpYotv9.

Heb jij zelf nood aan een gesprek? Of ken je inwoners wie deugd zouden hebben van een luchtig, fijn gesprek aan huis? Aarzel niet om – mits toestemming van deze persoon – zijn of haar contactgegevens door te geven aan de medewerkers van het lokaal dienstencentrum. Er wordt steeds zorgvuldig omgegaan met gegevens van de inwoners.

Bij de organisatie van de drempelbezoeken wordt steeds rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen.