Gezocht: jonge makers!

28 jun 2018

Het intergemeentelijk cultureel samenwerkingsverband Ginter start een zoektocht naar ‘jonge makers’ uit de regio. De bedoeling is om vanaf het najaar 2018 samen met dit jong en creatief talent mogelijkheden tot ondersteuning en samenwerking op te zetten. Ben jij een startende regisseur, theatermaker, geluids- of audiovisueel kunstenaar, fotograaf, acteur, danser, choreograaf, illustrator, tekenaar, ontwerper, beeldend of textielkunstenaar, schrijver, dichter, performer, muzikant, comedian of actief in een ander kunstambacht? Dan is Ginter op zoek naar jou!

Ginter is de intergemeentelijke culturele samenwerking van Gistel, Ichtegem, Koekelare, Kortemark, Oudenburg, Torhout en Zedelgem. In eerste instantie wil de projectvereniging in kaart brengen welke jonge makers afkomstig zijn uit de regio. Onder ‘jong’ worden kunstenaars tot en met 35 jaar verstaan. Het gaat zowel over ‘starters’, of mensen die nog in opleiding zijn, als over makers met een reeds opgebouwde staat van dienst.

In tweede instantie wil Ginter peilen naar de noden die er bij hen leven. Wat zijn de belangrijkste stimulansen die zij nodig hebben (of missen) bij het opbouwen van ervaring of het creëren van kansen? Op basis van deze bevraging zal nagegaan worden op welke manier de ontwikkeling van jonge makers en kunstenaars in de regio ondersteund kan worden.”

Herken je jezelf in één van de bovenstaande categorieën en wil je graag dit traject helpen opzetten? Mail dan tegen uiterlijk 15 augustus 2018 je contactgegevens door naar info@ginter.be. Ginter contacteert je daarna voor de verdere gang van zaken.

Meer informatie en een overzicht van alle vrijetijdsactiviteiten in de regio vind je op www.ginter.be.

Sidney Aelbrecht, Waar onder de wolken mensen dwergen zijn / © Alexander D'hiet – Kunstenfestival PLAN B, Bekegem

Sidney Aelbrecht, Waar onder de wolken mensen dwergen zijn
© Alexander D'hiet – Kunstenfestival PLAN B, Bekegem