Gele Doos voor 80-plussers

12 mrt 2024
Wie ouder is dan 80 en in Oudenburg woont, bewaart binnenkort naast eten misschien ook wel een Gele Doos in de koelkast.

De Gele Doos is een herkenbare gele bewaardoos voor cruciale persoons-, contact- en medische gegevens. Ze wordt in de koelkastdeur bewaard. Aan de binnenzijde van de voordeur van de woning wordt een sticker gekleefd die de aanwezigheid van een gele doos aankondigt. Op die manier vinden hulpverleners zoals de brandweer, politie en ambulance snel de nodige gegevens en zo kan de Gele Doos levens redden.

Standaard zitten in de gele doos een medische fiche, een zorg-ID en een sticker. Met het zorg-ID bundel je snel en gemakkelijk belangrijke informatie voor zorgverleners. Wie dat wenst kan ook een fiche ‘vermiste persoon’ krijgen. De fiche vermiste persoon is vooral van belang voor mensen die door dementie of andere aandoeningen een verminderd oriëntatiegevoel hebben en sneller de weg kwijtraken.

Alle 80-plussers kunnen een Gele Doos verkrijgen via het LDC op vertoon van hun identiteitskaart. Zijzelf, familieleden of mantelzorgers kunnen de doos er afhalen. 

Een Gele Doos is kosteloos en kan je afhalen op donderdag 21 maart 2024 van 14 tot 16.30 uur of op vrijdag 22 maart 2024 van 14 tot 16.30 uur in het Lokaal dienstencentrum en op woensdag 27 maart 2024 van 9 tot 11.30 uur in Dorpshuis ’t Centrum in Roksem. Lukken deze momenten jou niet? Maak dan een afspraak met Sara Backers op het nummer 059-40 19 95 of via biezenbilk@oudenburg.be.