Geef een duurzaam duwtje!

7 sep 2018

Om de opwarming van de aarde tegen te gaan, wil Oudenburg investeren in duurzame energieprojecten. Jij bepaalt of we hiervoor extra steun krijgen! Stem vóór zondag 7 oktober op Oudenburg en help onze gemeente aan een startbudget van 9.325 euro! Doe mee op stroomversneller.be.

Overal Stroomversnellers is een publiekscampagne van de Vlaamse Overheid. Deze actie loopt tot 7 oktober 2018. Hierbij kan de burger op een lokaal energieproject stemmen. Er dient 1% van de volwassen bevolking hun stem uit te brengen om de actie tot een goed eind te brengen. 

De campagne kadert binnen de twee uitdagingen die het Vlaams Energieagentschap in de loop van 2018 lanceerde. Tijdens de twee uitdagingen worden burgers en lokale besturen uitgedaagd om mee een voortrekkersrol op te nemen in de energietransitie. Na de eerste uitdaging OVERAL ZONNEPANELEN, worden, via de tweede uitdaging OVERAL STROOMVERSNELLERS, lokale besturen uitgedaagd om energieprojecten te verwezenlijken in hun stad of gemeente. 

Oudenburg heeft 2 lokale energieprojecten ingediend. De projecten zijn de relighting van de Zuidpoort en het hernieuwen van de isolatie en schrijnwerk van de jeugdlokalen. Als Oudenburg voldoende stemmen haalt (en dat zijn er 77), krijgt de stad een startbudget van maximaal 1 euro per inwoner. Je kan stemmen via www.stroomversneller.be.

Wie kan stemmen en hoe?

  • Je mag alleen stemmen op projecten in je eigen gemeente.
  • Enkel volwassen inwoners kunnen stemmen.
  • Je kan slechts op één project stemmen. Bekijk dus eerst aandachtig alle projecten en maak dan pas je keuze.
  • Je stemt telt pas mee zodra je op de bevestigingslink die je in je mailbox krijgt hebt geklikt.
  • De uitdaging verloopt transparant en eerlijk. Gebruikers die stemmen onder een vals of misleidend profiel kunnen verwijderd worden door de moderator.

Stem nu!

  1. Surf naar: www.stroomversneller.be/theme/307/posts 
  2. Klik op: 'breng jouw stem uit'
  3. Selecteer je favoriete project en vul je gegevens in
  4. Bevestig je stem via e-mail
  5. Klaar!