Gaslek Zandvoordsestraat

5 jul 2022

Update - 12.18 uur

De brand is ondertussen volledig gedoofd en het gaslek is gedicht. De perimeter is opgeheven. 

Deze middag wordt alles in het werk gesteld om de nodige herstellingen te doen en de aansluitingen van de nutsleidingen zo snel als mogelijk weer in orde te brengen. 
 

UPDATE - 11.19 UUR

Deze morgen was er een gaslek tijdens de werken in de Zandvoordsestraat. Zowel Fluvius als de brandweer zijn in grote getallen aanwezig.

Het gaslek vatte vuur en brandt momenteel gecontroleerd verder onder het wakende oog van de brandweer. De huisgevels worden beneveld om schade te voorkomen. Fluvius is bezig met twee putten te graven om de gasleiding te kunnen afsluiten zodat het vuur stopt.

Er is voorlopig geen schade aan de woningen in de directe omgeving. De werknemers die tijdens het gaslek in de buurt waren werden ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis.

De komende uren is het mogelijk dat verschillende nutsvoorziening zoals gas en elektriciteit tijdelijk niet werken. Dit wordt zo snel als mogelijk opgelost.

Bewoners worden gevraagd om in de eigen woning te blijven. Voetgangers, fietsers en ander verkeer kunnen zich niet verplaatsen in de Zandvoordsestraat tussen de Zandvoordebrug en de Kasteeldreef.
 

10.47 uur - Gaslek Zandvoordsestraat

Tijdens de werken in de Zandvoordesestraat is er een lagedrukleiding geraakt. De Zandvoordsestraat is volledig afgesloten van de Kasteeldreef tot aan de lichten. De omwonenden wordt gevraagd om de woning niet te verlaten. 
 
Fluvius en de brandweer zijn ter plaatse en hebben de situatie onder controle.