Extra opvang voor verlengde herfstvakantie

27 okt 2020
Zondagavond kondigde de Vlaams minister van onderwijs aan dat de herfstvakantie verlengd zal worden tot en met 11 november 2020, dit zowel voor het kleuter- als basisonderwijs. We begrijpen dat het niet voor alle ouders evident is om op zo’n korte termijn opvang te vinden voor deze extra dagen. Om de ouders te ondersteunen die geen alternatief hebben, voorzien we als lokaal bestuur in extra opvang op maandag 9 en dinsdag 10 november 2020.

Om de buitenschoolse kinderopvang in Oudenburg zo coronaproof mogelijk te laten verlopen werd reeds beslist om op de verschillende locaties zo veel mogelijk met vaste begeleiders per school te werken. Ook tijdens de herfstvakantie wordt gewerkt met vaste, locatiegebonden bubbels die zoveel mogelijk aansluiten bij deze schoolbubbel. 

We kiezen voor een werking in 2 bubbels. Enerzijds is er opvang voorzien in de hoofdlocatie van De Kikker (Aernoudstraat 15) voor kinderen die school lopen in de Vrije Basisschool Oudenburg-Ettelgem of buiten Oudenburg. Anderzijds wordt opvang aangeboden in de lokalen van GO! Basisschool Arnoldus voor de kinderen die op deze locatie school lopen en voor de kinderen van VBS De Tandem Roksem-Westkerke. Op die manier behouden we zoveel mogelijk de huidige bubbels en kunnen we kwaliteitsvolle activiteiten aanbieden.

Deze werking zal gelden van 2 november tot en met 10 november 2020. Om ouders te ondersteunen die geen alternatief hebben, zullen we dus ook op maandag 9 november en 10 november opvang voorzien op beide locaties. De inschrijvingen voor deze dagen zullen opnieuw via i-School verlopen.
 
Opgelet! Op woensdag 11 november 2020 is BKO De Kikker gesloten.

Voor meer informatie kan je terecht bij de coördinator van Buitenschoolse Kinderopvang De Kikker op het nummer 059-56 84 44 (dagelijks bereikbaar tussen 6.30 en 19 uur) of via ibo@oudenburg.be.
 
Extra opvang tijdens herfstvakantie