Extra corona-maatregelen

6 mrt 2020
Op basis van input van Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid werd beslist dat de Vlaamse opendeurdag Dag van de Zorg op zondag 15 maart 2020 niet kan doorgaan naar aanleiding van het coronavirus dat momenteel ook in België actief aanwezig is. Ook in Oudenburg wordt de opendeurdag dus geannuleerd. Het is immers onverantwoord om een grote massa mensen in contact te laten komen met kwetsbare ouderen in woonzorgcentra. Er worden ook extra maatregelen genomen.
 
Vanaf vandaag wordt aan de bezoekers van WZC Riethove gevraagd om zich aan het onthaal te registreren. Zo kan er bij vaststelling van een eventuele besmetting contact opgenomen worden ter preventie van een verdere verspreiding.

In de verschillende openbare gebouwen zoals het stadhuis, het lokaal dienstencentrum, het woonzorgcentrum, de bib en het Romeins Archeologisch Museum werden infoborden en desinfecterende handgels voorzien.

Wie meer info wenst over het coronavirus kan ook steeds terecht op www.info-coronavirus.be of mailen of bellen naar info-coronavirus@health.fgov.be en 0800 14 689.