Extra ademruimte voor horecazaken dankzij terrasuitbreiding

6 jun 2020
In Oudenburg treedt vanaf maandag 8 juni 2020 een terrassenplan in werking. De zaken op de Markt, twee in Ettelgem en eentje in Westkerke kunnen uitbreiden om klanten veilig te ontvangen.

Het stadsbestuur heeft voor verschillende horecazaken - in strikte zin enkel de ‘reca’, of restaurants en cafés - een terrasregeling uitgewerkt. De etablissementen op de Markt kunnen hun terras uitbreiden op de marktplaats zelf. Elke zaak kan daardoor uitbreiden met 40 vierkante meter. Als stad helpen we die uitbreiding mogelijk te maken. Zo zullen we de terrassen laten afbakenen met nadars. Daarbovenop zullen de nadars netjes aangekleed worden met beplanting en mogelijk ook sfeerverlichting, om het geheel een leuke uitstraling te geven. De terrasuitbreiding heeft geen invloed op de wekelijkse woensdagmarkt. 

Ook twee zaken in Ettelgem kunnen hun terras uitbreiden. Café Monico mag een stuk van de Oudekerkstraat inpalmen, die op haar beurt deels wordt afgezet. Er wordt een omleiding voorzien. Café de Sportvriend kan uitbreiden op de stoep. In Westkerke, tot slot, kan café ’t Voorland een stuk van de parkeerstrook innemen. Op die manier hopen we alle zaken een duwtje in de rug te geven. De maatregelen gaan in op maandag 8 juni en duren tot 30 september 2020.