Eenvoudig besparen op je energiefactuur doe je zo!

2 dec 2016

Wil jij snel en eenvoudig geld uitsparen? Doe dan mee met de groepsaankoop van 100% groene elektriciteit en aardgas van Provincie West-Vlaanderen. Zo bespaar je een mooi bedrag op je energiefactuur én draag je je steentje bij voor een beter milieu. Een win-winsituatie, toch?

Hoe werkt het?
Door een groot aantal deelnemers samen te brengen, kan een contract afgesloten worden een energieleverancier dat goedkoper is dan de meeste standaardcontracten. Hiervoor organiseert Provincie West-Vlaanderen een veiling tussen energieleveranciers. De leverancier die het scherpste tarief kan voorleggen, is de winnaar van de veiling. Hoe meer deelnemers, hoe groter de korting zal zijn. Ook bedrijven en zelfstandigen met een beperkt verbruik tot 100.000 kWh gas en 50.000 kWh elektriciteit kunnen dit jaar weer gratis deelnemen.

Inschrijven
Ben je overtuigd? Schrijf dan in via www.samengaanwegroener.be, het loket van Woonpunt of de milieudienst. Inschrijven kan tot en met 8 februari 2017. Je houdt best je laatste eindafrekening elektriciteit en/of gas bij de hand voor een vlotte inschrijving. Op 9 februari 2017 is er een veiling en kunnen de leveranciers hun beste bod doen. Daarna krijg je een voorstel op maat met een duidelijk zicht op je mogelijke besparing. Je beslist daarna pas of je het aanbod aantrekkelijk genoeg vindt. Ga je in op het voorstel? Dan wordt de overstap voor jou in orde gebracht.

Neem ook dit jaar opnieuw deel!
Ook wie vorig jaar heeft deelgenomen aan de groepsaankoop van de Provincie moet opnieuw inschrijven. Jaarlijks je energiecontract vergelijken loont de moeite. Na één jaar groepsaankooptarief bij je leverancier ontvang je van je leverancier nieuwe tarieven. Deze zijn vaak minder gunstig. Om opnieuw te kunnen profiteren van lagere tarieven schrijf je dus best opnieuw in. Dit gebeurt niet automatisch.

Meer info
Ook Woonpunt ondersteunt dit initiatief. Heb je geen toegang tot het internet, dan helpen we je graag verder met de inschrijving. Kom elke donderdagvoormiddag van 8.30 tot 12 uur langs op ons loket in De Groote Poorte (1e verdieping - Weststraat 33, 8460 Oudenburg).  Breng zeker je laatste eindafrekening voor energie mee! Daar vinden we immers alle gegevens terug om jouw inschrijving te kunnen doen.

Voor meer info kan je terecht op het gratis infonummer 0800-76 101 (werkdagen van 9 tot 17 uur, maandag tot 20 uur) of mail je naar samengaanwegroener@west-vlaanderen.be.