Een zorgzame buurt voor Roksem

10 jun 2022
Een buurt die zorgt voor elkaar, waar het aangenaam wonen en leven is, dat is het opzet van een zorgzame buurt. Met de creatie van het nieuwe dorpshuis in Roksem hebben we voortaan een uitstekende uitvalbasis om ook van Roksem een zorgzame buurt te maken.

Roksem stimuleren om een zorgzame buurt te worden. Dat is de doelstelling van de recent ontvangen projectsubsidie van de Vlaamse Overheid. Het toekomstig dorpshuis zal een belangrijk onderdeel vormen van de zorgzame buurt. Een zorgzame buurt is een buurt waar mensen zo lang mogelijk comfortabel thuis of in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen. In Vlaanderen en Brussel zijn er momenteel 133 gelijkaardige projecten lopende.

Een belangrijke stap om een zorgzame buurt te kunnen ontwikkelen is het in kaart brengen van de dromen, wensen, (zorg)noden en kansen van de buurt. Daarom organiseren we buurtbabbels met de inwoners van Roksem op woensdag 15 juni (15-17 uur), woensdag 13 juli (19-21 uur) en zaterdag 20 augustus 2022 (9-11 uur) in het dorpshuis in VBS De Tandem (Brugsesteenweg 91, 8460 Roksem). De sessies hebben telkens dezelfde opbouw en worden georganiseerd op verschillende dagdelen zodat meer Roksemnaren de mogelijkheid hebben om deel te nemen.
 
De laatste buurtbabbel vindt plaats op zaterdagmorgen 20 augustus. Kom zeker langs, want een zorgzame buurt maak je niet zonder de buurt.

Aanvullend ontvangt elke inwoner van Roksem eind juli een vragenlijst in zijn brievenbus om te ontdekken wat de belangrijkste wensen en noden zijn in de buurt. Je kan de ingevulde vragenlijst terug bezorgen via:
- afgifte in LDC Biezenbilk (Ettelgemsestraat 24, 8460 Oudenburg) of in het stadhuis van Oudenburg (Weststraat 24, 8460 Oudenburg);
 
Indien geen van bovenstaande manieren voor jou mogelijk zijn, neem dan telefonisch contact op via 059-40 19 95. Wij zoeken samen naar een alternatief.


Heb je nog vragen en/of ideeën? Aarzel dan niet en neem contact op via biezenbilk@oudenburg.be of op het nummer 059-40 19 95.
 
Meer info over zorgzame buurten kan je ook vinden op www.zorgenvoormorgen.be/zorgzamebuurten/.