Een vliegende start met het Huis van het Kind

26 aug 2020
Het Huis van het Kind heeft, samen met de meewerkende partners, een actie uitgewerkt voor de eerste schooldag. Nu duidelijk is dat alle kinderen opnieuw naar school zullen kunnen, wil het stadsbestuur dit moment maximaal in de kijker plaatsen. We wensen alle Oudenburgse kinderen een vliegende start van het nieuwe schooljaar. Met deze actie willen we de verschillende partners en uiteraard ook het Huis van het Kind zelf extra onder de aandacht brengen.

Oudenburg heeft heel wat aanbod rond opvoeden en opgroeien vanaf de geboorte tot jongeren. Het is een uitdaging om een antwoord te vinden op belangrijke levensvragen in het teken van de toekomst, dromen en verlangens van kinderen. Om ouders en kinderen te helpen bij het maken van de juiste keuze, werd onder coördinatie van het Huis van het Kind een overzicht van de mogelijkheden gebundeld in een brochure. 
 
Met de start van het nieuwe schooljaar krijgt elk gezin vanuit de school deze brochure mee naar huis. Het stadsbestuur schenkt bovendien een extra gadget aan elk kind, namelijk een frisbee voor een vliegende start van het schooljaar! Aan deze gadget koppelen we bovendien nog een leuke actie: wie het leukste filmpje maakt, wint een verrassing voor zijn/haar klas!
 
Ouders met kinderen tussen 2,5 en 12 jaar die geen school lopen in Oudenburg kunnen een pakketje met de brochure én frisbee aanvragen via het huisvanhetkind@oudenburg.be.

Het Huis van het Kind is de lokale informatie- en ontmoetingsplaats voor alle kinderen en jongeren van -9 maanden tot 24 jaar en hun (groot)-ouders, opvoeders en/of de zorgverantwoordelijken. Je kan er terecht met alle vragen rond opvoeden en opgroeien. Wens je meer informatie over het Huis van het Kind Oudenburg dan kan je terecht op het nummer 059-34 02 26 of via huisvanhetkind@oudenburg.beDownload