Duurzame Helden gezocht!

21 aug 2019
  Facebook  Twitter  Email  Print
Oudenburg doet mee aan de Week van de Duurzame Gemeente en zoekt Duurzame Helden!

Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een lange termijnagenda met 17 doelstellingen voor een duurzame wereld tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd. Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten vieren we die verjaardag een hele week lang. Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit en zetten we onze eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn Oudenburgse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.

Word een Duurzame Held!

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Dan ben jij ongetwijfeld een Duurzame Held!
 
  • Stel je snel kandidaat voor 2 september 2019 via onderstaand formulier of mail jouw gegevens naar milieu@oudenburg.be.
  • Geen computer? Geen probleem: bel de milieudienst op het nummer 059-56 84 56 of kom langs en we noteren jouw deelname.
  • Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Oudenburg een aangenamer, positiever, veiliger, gezonder, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer plekje te maken? Draag ze dan zeker voor!

Enkele voorbeelden: lokale bioboeren of –handelaars, duurzame verbouwers, promotoren of verkopers van streekproducten, eigenaars van elektrische voertuigen, burgers die kangoeroewonen of deelwonen, een school die ecologische schoonmaakmiddelen gebruikt, lokale milieu-activisten, zwerfvuilophalers, uitbaters van winkels met duurzame producten of die bewust consumeren aanmoedigen, vrijwilligers in scholen, rusthuizen, sociale ondernemers, gemachtigde opzichters, bijenimkers, verenigingen die tweedehandsbeurzen organiseren, die zich inzetten om het erfgoed van Oudenburg te bewaren, voedingwinkels met een vegetarisch en duurzaam aanbod, ...


Wat doet een Duurzame Held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente?

Gewoon z’n ding! Het stadsbestuur zorgt voor het nodige campagnemateriaal om je heldenstatus in de kijker te zetten én maakt lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen van de stad, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Nog niet helemaal overtuigd?

Bekijk de profielen van alle Duurzame Helden van de vorige editie op www.duurzamegemeente.be.
Meer info over Duurzame ontwikkelingsdoelstelling (SDG's) vind je op www.duurzamegemeente.be/sdgs of www.sdgs.be.

Meer info

Milieudienst 
De Groote Poorte, Weststraat 33
T  059-56 84 56
milieu@oudenburg.be
 

InschrijvingsformulierStel je nu kandidaat als Duurzame Held!