Duurzame Helden gezocht!

24 jul 2020
Oudenburg doet mee aan de Week van de Duurzame Gemeente en zoekt Duurzame Helden!

Van 18 tot 25 september 2020 viert de hele wereld de vijfde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Oudenburg deze verjaardag een hele week lang: van 18 tot 25 september hangen we dan ook de SDG-vlag uit. Tijdens deze campagneweek staan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen centraal en zetten we ook onze eigen duurzame helden in de kijker. Deze helden kunnen Oudenburgse burgers, scholen, organisaties, verenigingen, diensten, bedrijven of andere groepen zijn die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Dit jaar willen we ook de helden van de coronacrisis in de kijker plaatsen. De corona-epidemie heeft ons het belang van solidariteit, verbondenheid en duurzaamheid nog meer doen inzien. We willen respect en dankbaarheid brengen voor het engagement en de betrokkenheid van vele mensen tijdens deze crisis.

Ben jij een Duurzame Held?

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Heb je tijdens de corona-epidemie initiatief ondernomen om je medemens en/of ons klimaat te helpen? Dan ben jij ongetwijfeld een duurzame held!
  • Stel je snel kandidaat (vóór 7/09/2020) via onderstaand formulier of mail jouw gegevens naar milieu@oudenburg.be. Voeg een korte motivatie toe en laat ook weten voor welke SDG je staat.
  • Geen computer? Geen probleem: bel de milieudienst op het nummer 059-56 84 56.
  • Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Oudenburg een aangenamer, positiever, veiliger, gezonder, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer plekje te maken? Geef ook gerust hun namen door! Wie weet wordt jouw lokale Duurzame Held door ons in de bloemetjes gezet.

Wat doet een Duurzame Held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente?

Gewoon z’n ding! Het stadsbestuur zorgt voor het nodige campagnemateriaal om je heldenstatus in de kijker te zetten én maakt lawaai rond alle helden via de stedelijke communicatiekanalen, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Meer info

Milieudienst 
De Groote Poorte, Weststraat 33
T  059-56 84 56
 

InschrijvingsformulierStel je nu kandidaat als Duurzame Held!