De Zomer van de Korte Keten: doe mee!

11 jun 2020
Geen week, maar een hele zomer lang plaatsen we onze helden van de voeding, de korteketenproducenten, en hun leuke en vooral lekkere aanbod in de spotlights. De Zomer van de Korte Keten vindt plaats van juni tot eind september.

De Week van de Korte Keten wordt dit jaar de Zomer van de Korte Keten als gevolg van de coronacrisis. In plaats van negen dagen zullen we de hele zomer aandacht vragen voor de korte keten. We roepen iedereen op om zelf een actie of evenement te organiseren om de Korte Keten van dichtbij te leren kennen. Samen bieden we consumenten en toeristen in eigen land een belevingsvolle zomer. Deelnemen is de boodschap! Elke producent of vereniging kan een actie of een evenement organiseren en in de kijker zetten op www.zomervandekorteketen.be.
 
Met de Korte Keten legt je voeding een zo kort mogelijke weg af van producent tot consument. Er zijn dus geen of heel weinig tussenschakels. En dat heeft zo zijn voordelen: je weet perfect waar je voedsel vandaan komt en de producent verdient een eerlijke prijs voor zijn mooie werk. Nog leuker is dat je die keten van van juni tot en met september kan beleven. Geniet in heel West-Vlaanderen een zomer lang van leuke en vooral lekkere activiteiten. 
 
Wie kan organiseren? 
Iedereen kan een activiteit organiseren, zolang er maar een link is met lokaal geproduceerd voedsel:
  • Producenten van hoeve- en streekproducten 
  • Verenigingen 
  • Leerkrachten 
  • Ook jij! 

Wat kan je organiseren? 
Grote activiteiten waarbij veel mensen samenkomen zijn momenteel niet mogelijk, maar er zijn zeker coronaproof alternatieven te bedenken die de Korte Keten in de kijker plaatsen. Zoek het niet te ver, je bestaande aanbod vormt misschien al de basis voor een nieuwe leuke activiteit? Je kiest zelf een geschikte datum. De ruime periode (juni tot eind september) biedt heel wat mogelijkheden. 

Doe je mee? 
Heeft je idee concreet vorm? Tijd om in actie te schieten!
  • Registreer je activiteit via www.zomervandekorteketen.be
  • Vergeet niet de tekst 'Zomer van de Korte Keten' in de tekst van je activiteit te vermelden. 
  • Label het evenement na registratie met 'lekker lokaal' en #ikzomerwestvlaams .
  • Na validatie verschijnt je activiteit online. 
  • Belangrijk: Je kan de hele zomer activiteiten registeren!