Coronaveilige kermis

11 aug 2020
Sinds de nieuwe stijging van het aantal coronabesmettingen besliste het stadsbestuur van Oudenburg om alle evenementen, zowel openbaar als privé, niet te laten doorgaan. Een uitzondering is de kermis in Oudenburg naar aanleiding van 15 augustus. We willen de Oudenburgse kinderen niet alles ontnemen en zijn ervan overtuigd dat we mits de inachtneming van alle regels een coronaveilige kermis kunnen organiseren, gelijkaardig aan de wekelijkse woensdagnamiddagmarkt.

Eendjes vissen, met de botsauto’s rijden of oliebollen eten… Vanaf vrijdag 14 augustus kan het weer op de markt van Oudenburg! Ook voor een ritje op de draaimolen of een schietbeurt met een loodjesgeweer kun je er terecht. De kermis zal open zijn tot en met maandag 17 augustus 2020, telkens van 15 uur tot 22 uur. Voedsel of drank consumeren zal niet mogelijk zijn op de kermis, meenemen uiteraard wel! 

Er werd net als de woensdagnamiddagmarkt een circulatieplan (zie hieronder) uitgewerkt met éénrichtingsverkeer. Zowel standhouders als bezoekers vanaf 12 jaar moeten verplicht een mondmasker dragen. We voorzien zelf handgel aan de in-en uitgang(en). Ook de social distancing moet te allen tijde gerespecteerd worden. Daarom voorzien we opnieuw de nodige stippen aan de kraampjes. We hopen onze Oudenburgse kinderen op deze manier toch wat plezier in eigen stad te gunnen.