Code geel: verspil geen water!

29 jun 2018

Let op! Door de aanhoudende droogte is sinds vandaag, 29 juni 2018, de waakzaamheidsfase (code geel) op het verbruik van leidingwater in onze gemeente van kracht! Wees dus zuinig met leidingwater! Volg de instructies op de website van Aquaflanders.

De waakzaamheidsfase wordt ingesteld omdat de vraag naar leidingwater het aanbod dreigt te overtreffen. Als de vraag naar leidingwater nog verder toeneemt, is het niet uitgesloten dat er zich bevoorradingsproblemen kunnen voordoen. Het is van belang om het leidingwaterverbruik niet verder te laten toenemen en bij voorkeur te laten dalen. De waakzaamheidsfase betekent nog geen verbod om leidingwater te gebruiken voor niet-essentiële toepassingen. Door extra zuinig om te gaan met drinkwater kan dit vermeden worden.

Hou je aan deze gouden regels!

  • Verspil geen water
  • Gebruik ook zo weinig mogelijk leidingwater in de tuin en zeker niet om het gazon te besproeien. Gebruik bij voorkeur de gieter in plaats van de tuinslang
  • Neem een verfrissende douche in plaats van een bad
  • Sla het wassen van de auto of het schoonmaken van het terras eens over of doe dit met regenwater indien je nog een voorraadje hebt.
  • Stel je grote waterverbruiken uit ( bv. bijvullen van zwembaden of regenwaterputten…)

 

Voor meer informatie en tips kan je terecht op de websites van de Vlaamse Milieumaatschappij (www.vmm.be), AquaFlanders (www.aquaflanders.be) of de Watergroep (www.dewatergroep.be).

Volg de beschikbaarheid van leidingwater in Vlaanderen op de voet op www.vmm.be/data/leidingwater-beschikbaarheid.