Buiten sporten in groep onder strikte voorwaarden

15 mei 2020
  Facebook  Twitter  Email  Print
De Nationale Veiligheidsraad besliste op woensdag 13 mei 2020 over het verdere verloop van de exitstrategie. Vanaf 18 mei 2020 mogen trainingen in openlucht hervat worden met maximum 20 personen. De nodige afstandsregels moeten gerespecteerd worden en er moet een coach of trainer verplicht aanwezig zijn. Sportclubs moeten de nodige maatregelen nemen vooraleer ze opnieuw de deuren mogen openen. Cafetaria’s, kleedkamers en douches blijven gesloten en hier zal ook op worden toegezien. Wedstrijden mogen voorlopig nog niet doorgaan.
  
Zeker in deze uitzonderlijke tijden blijft sporten en bewegen heel belangrijk. Onze sportdienst is dan ook onmiddellijk gestart met de voorbereidingen om vanaf maandag 18 mei 2020 opnieuw bepaalde reguliere lessenreeksen aan te bieden voor volwassenen. Het aanbod bestaat uit: omnisport, coretraining, crosstraining, BBB, Pilates, swissjump, start-to-run en fitheidsgym. Er wordt aan iedere deelnemer gevraagd om een eigen handdoek mee te brengen om op het turnmatje te leggen. De deelnemers die ingeschreven waren voor deze lessenreeksen zijn ondertussen op de hoogte gebracht.

Sinds 4 mei 2020 is het ook mogelijk om petanque te spelen mits enkel 1 tegen 1 en het gebruik van je eigen petanqueballen. Contactsporten zijn nog niet mogelijk. Sportclubs mogen wel conditietrainingen geven voor hun leden waarbij de sociale veiligheidsregels gerespecteerd worden en waarbij geen ballen worden gebruikt. 

Wat kan (nog) niet?
  • Fitnesscentra blijven gesloten.
  • Recreatieve en toeristische activiteiten blijven verboden.
  • De omnisportvelden, sport- en speelterreinen blijven dicht.

Blijf bewegen
Tijdens de coronacrisis worden de inwoners aangemoedigd om te blijven sporten onder het moto #blijfbewegen. De sportdienst organiseert leuke challenges voor iedereen zoals een ganzenbordspel, leren skeeleren of jongleren, een home workout,… Daarnaast werden er wekelijks oefeningen crossfit en BBB bezorgd aan de deelnemers van deze groepslessen.