Boostervaccin voor jongeren van 12 tot 17 jaar

8 feb 2022

UPDATE

Online registratie is niet meer mogelijk maar je kunt wel nog altijd telefonisch een afspraak maken op het nummer 050-89 36 99 (ma-vrij van 8.30 tot 12.30 uur). Momenteel is dit enkel nog mogelijk op vrijdag 25 maart 2022.

Opgelet, ter plaatse in de vaccinatiecentra is er geen helpdesk meer, dus langskomen met vragen is niet meer mogelijk.
 

De Vlaamse Regering heeft beslist om alle Vlaamse jongeren tussen 12-17 jaar de kans te geven om een boostervaccin te krijgen in het vaccinatiecentrum van hun regio. Ook onze vaccinatiecentra in Torhout en Gistel gaan vanaf morgen, woensdag 9 februari 2022, van start met de boostervaccins voor jongeren.
 
Jongeren (12-17 jaar) die graag hun boosterprik krijgen en gedomicilieerd zijn in de eerstelijnszone Houtland en Polder (Torhout, Kortemark, Koekelare, Ichtegem, Oudenburg en Gistel), kunnen zich registreren voor hun boosterprik. Het gaat om het boostervaccin van Pfizer.
 
  • Jongeren uit Torhout, Kortemark en Koekelare kunnen (na registratie) terecht in Dienstenhuis Groenhove (Bosdreef 5, Torhout) 
  • Jongeren uit Gistel, Ichtegem en Oudenburg krijgen (na registratie) hun booster in de voormalige Galloo-site, Rochesterlaan 13, Gistel 

Geen uitnodiging, registreer je via de link 

De jongeren ontvangen geen uitnodiging per post/e-mail/e-box voor deze boostervaccinatie. 

Controleer de datum van je laatste vaccinatie!

Opgelet! Controleer voor het registreren zeker de datum van je laatste vaccinatie. Je boosterprik kan pas toegediend worden 4 maanden na je laatste vaccinatie.

De datum van je laatste vaccinatie kan je controleren in je Covid Safe app of via www.mijngezondheid.be

Wat breng je mee op het moment van vaccinatie?

  • Je identiteitskaart
  • Enkel 12-15 jarigen moeten nog een getekend toestemmingsformulier meebrengen (zie bijlage), aangezien zij medisch minderjarig blijven. Het informed consent dat jongeren vroeger moesten meebrengen, is nu niet meer van toepassing aangezien de EMA en Hoge Gezondheidsraad positief advies verleenden voor de boosterprik voor jongeren.