Buitenschoolse kinderopvang krijgt nieuwe naam: ZO(O) BKO

23 feb 2021
De buitenschoolse kinderopvang neemt afscheid van de naam ‘De Kikker’. De decentralisatie brengt heel wat veranderingen met zich mee en een nieuwe naam hoort hier dus ook bij. Vanaf nu mag je ons ZO(O) BKO noemen, waar de kinderen net zoals de naam voorop geplaatst worden. Met de duim omhoog en onze neuzen in dezelfde richting blijven we de nieuwe werking kwalitatief optimaliseren. We willen meer herkenbaarheid op de verschillende locaties, alsook duidelijkheid binnen de communicatie over de locaties.

Vanaf 1 september 2020 werd officieel gestart met de decentralisatie. Er wordt nu opvang aangeboden op 4 locaties:
  • het hoofdgebouw en VBS H. Familie Oudenburg (nu nog Aernoudstraat en Stedebeekpad, later Hoogstraat);
  • BS GO! Arnoldus;
  • VBS H. Familie Ettelgem;
  • VBS De Tandem (nu nog Westkerke, later Roksem).

Net omdat we de kinderen voorop plaatsen, willen we hen ook betrekken bij het toekennen van de namen. Per locatie kunnen de kinderen een dierennaam kiezen. De kinderen krijgen via de scholen een flyer mee naar huis met meer informatie en een invulstrook. Alle kinderen van de buitenschoolse kinderopvang mogen voor hun locatie suggesties doen. Dit mag een omschrijving zijn van het dier en waarom ze die zouden kiezen, maar dit kan evengoed een leuke tekening zijn. We zoeken naar dieren die aansluiten bij onze nieuwe naam en dus kunnen leven in een zoo.
 
Binnenbrengen kan tijdens de werkingsuren bij de begeleiders en dit tot en met 5 maart 2021. Het volledige team van de buitenschoolse kinderopvang zal dan samen beslissen welke dieren we kiezen. Daarna volgt een nieuw logo met deze dieren.