Update corona-maatregelen WZC Riethove

11 mrt 2020

11 maart om 20.28 uur

 
Op basis van een nieuwe richtlijn van het Agentschap Zorg en Gezondheid sluit woonzorgcentrum Riethove vanaf morgen 12 maart de deuren voor alle externe bezoekers. Deze maatregel geldt tot het einde van de paasvakantie.
 
De Vlaamse overheid heeft de maatregelen nog stenger gemaakt en laat nu geen enkele externe bezoeker nog toe tot de Vlaamse woonzorgcentra. Hierdoor wordt de volledige sociale site in Oudenburg die bestaat uit WZC Riethove en LDC Biezenbilk afgesloten voor externe bezoekers. Zo proberen we de besmetting van onze meest kwetsbare inwoners te voorkomen.

Om de werking van het woonzorgcentrum niet te ontwrichten, zal er een uitzondering gemaakt worden voor:
  • externe zorgverstrekkers;
  • stagiair(e)s;
  • geregistreerde mantelzorgers en vrijwilligers die instaan voor essentiële ADL-taken (activiteiten dagelijks leven).
Bijkomende uitzonderingen kunnen worden toegestaan door directie en CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts), bijvoorbeeld voor palliatieve patiënten. Deze groep die toch binnen mag, zal aan dezelfde veiligheidsvoorschriften moeten voldoen als het personeel.

 

11 maart 2020 om 14.30 uur 

 
In Woonzorgcentrum Riethove worden in navolging van de nationale richtlijnen bijkomende maatregelen genomen ter bestrijding van het coronavirus. 

In woonzorgcentra wonen zeer kwetsbare personen bij wie de gevolgen zeer ernstig en zelfs fataal kunnen zijn. Gisteren werd al beslist de cafetaria van WZC Riethove tijdelijk tot 13 april te sluiten. Nieuw is dat ook kinderen en jongeren tot 16 jaar niet langer op bezoek kunnen komen bij de bewoners van Riethove. De overheid voert deze richtlijn in omdat deze leeftijdscategorie het virus kan dragen zonder het te weten. Hen samenbrengen met mensen in kwetsbare posities is niet verstandig. Voortaan zal ook moeten gewerkt worden met vaste bezoekuren in het Woonzorgcentrum tussen 10 en 18 uur. Dat betekent dat familieleden of vrienden van de bewoners enkel tussen deze uren vrij op bezoek kunnen komen. Voor bezoekers voor wie dit niet haalbaar is, kan dit enkel op afspraak (059-34 02 30). Bezoekers dienen zich ook steeds aan het onthaal te registeren.

De maatregelen zijn alvast van kracht tot 13 april en zullen dagelijks geëvalueerd worden in functie van de richtlijnen van de hogere overheid.

Wie meer info wenst, kan terecht bij Erna Galle, Directeur WZC Riethove, op het nummer 059-34 02 30 of via erna.galle@ocmw-oudenburg.be.