Bib start afhaaldienst

27 apr 2020
De bibliotheek diende zijn deuren te sluiten door de coronamaatregelen en bleef daarna dicht voor de omschakeling naar het eengemaakt bibliotheeksysteem. Nu het nieuwe systeem bijna volledig operationeel is, werden de inwoners bevraagd over de heropstartmogelijkheden van de bibliotheek. Vanaf 5 mei 2020 start de bib met een afhaalservice.

Via Facebook werd een bevraging gedaan over het heropstarten van de bibliotheekwerking. 60% van de 160 respondenten gaven aan terug boeken te willen ontlenen uit de bibliotheek. Als stadsbestuur wensen we aan die vraag te voldoen, uiteraard rekening houdend met de maatregelen tegen COVID-19. Daarom heb we een procedure uitgewerkt waarbij het via afhaling na afspraak mogelijk zal zijn om opnieuw boeken te ontlenen. Inleveren is voorlopig nog niet mogelijk 

Procedure

  • Vanaf dinsdag 5 mei 2020 kunnen boeken, strips en dvd’s dus opnieuw ontleend worden.
  • Zoek in de catalogus (oudenburg.bibliotheek.be) de aanwezige werken die je wenst aan te vragen. Je kan tot maximaal 10 objecten kiezen.
  • De gewenste items (titel, auteur, boek, strip of dvd) mail je door naar bibliotheek@oudenburg.be. Vermeld zeker ook je voornaam, familienaam, het nummer van je bibkaart of e-ID (rijksregisternummer) en het gewenste afhaalmoment.
  • Afhalen kan elke voormiddag van dinsdag tot vrijdag en vrijdagnamiddag.
  • Telefonisch aanvragen kan ook op het nummer 059-56 84 92 en dit op woensdag tussen 9 en 12 uur en op vrijdag tussen 14 en 18 uur.
  • Als de aangevraagde materialen klaarliggen in het afhaalpunt (M. Gysselingzaal, naast de bib) ontvang je een e-mail of telefoontje met het afgesproken afhaalmoment (dag en uur).
  • Gelieve het afgesproken tijdstip te respecteren en de nodige afstand te bewaren bij het afhalen!